Blog

De blog van de VZW Patient Empowerment heeft geen vaste periodiciteit.  Het enige criterium om een blog te schrijven en naar de abonnees te sturen is de relevantie van de informatie. De blog staat ook open voor gastauteurs. Wil je een blog schrijven of een onderwerp suggereren? Contacteer ons.

Wit, zwart of toch grijs?

Wit, zwart of toch grijs?

De coronacrisis leert ons veel en ook niet. Wat in elk geval duidelijk naar voor komt, is dat infectiologie en bij uitbreiding geneeskunde geen exacte wetenschappen zijn. Er bestaat helaas niet hét antwoord op dé vraag, stelt dr. Ilke Montag.

“Een probleem komt nooit alleen …”

“Een probleem komt nooit alleen …”

Joris Tas is voor corona een zogenaamde risicopatiënt. Onzekerheid loopt als een rode draad door het stukje van zijn dagboek dat we mogen meelezen. Onzekerheid kan het gevoel van afhankelijkheid en dus van disempowerment verhogen.

“Beu, ik ben het beu!”

“Beu, ik ben het beu!”

De zorgcontinuïteit die voor chronische patiënten essentieel is, werd bij de corona-uitbraak bruusk afgesneden. De pandemie vraagt extra veerkracht van wie al kwetsbaar is. Soms denkt Gaby Deprez: “Nog meer inleveren, wat schiet er nog over?”.

Toekomstige evenementen

  1. Webinar – Herstel en een gelijkwaardige relatie

    2 december @ 7:30 pm - 9:30 pm
  2. Live – Patient Empowerment

    22 mei, 2021 @ 2:00 pm - 5:00 pm
  3. Patient Empowerment in 2040

    10 december, 2021 @ 8:00 am - 5:00 pm