Laat nu al weten of je deelneemt aan de campagne ‘Samen aan het stuur’ die op 1 oktober start. De lancering van een patient empowerment-Charter is er het sleutelelement van.

Op 1 oktober lanceert de vzw Patient Empowerment de campagne ‘Samen aan het stuur’. Deze belangt iedereen aan die betrokken is bij de zorg, de zorgvragers op alle domeinen van de zorg (ziekenhuiszorg, geestelijke gezondheidszorg, thuiszorg, eerstelijnszorg, ouderenzorg, …) uiteraard, maar evenzeer de zorgverstrekkers en zorgorganisaties.

De essentie van de campagne is dat we vanaf 1 oktober iedereen oproepen om het patient empowerment-Charter te ondertekenen. Je vindt de link naar het Charter onderaan dit bericht. Dat zal vanaf 1 oktober digitaal kunnen op onze website. Die zal in september talrijke tips en tricks bevatten die zowel zorgvragers, zorgverstrekkers als zorgorganisaties kunnen helpen om ‘Samen aan het stuur’ te zitten. De tekst van het Charter kwam tot stand in nauw overleg met zowel zorgvragers als zorgverstrekkers.

De relatie zorgvrager-zorgverstrekker hoort gelijkwaardig te zijn, gekenmerkt door gedeelde controle en verantwoordelijkheid en in wederzijds respect. Wie het Charter ondertekent, engageert zich om daarnaar te streven. Het is duidelijk dat dit voor zorgvragers zeer belangrijk is, maar evenzeer voor zorgverstrekkers en zorgorganisaties.

Onze oproep aan jou …

Kan je in de campagneperiode (dus vanaf 1 oktober tot half december) de campagne communicatief ondersteunen door

 • er aandacht aan te besteden in een tijdschrift als je dat hebt,
 • erover te publiceren op de website van uw organisatie,
 • uw leden, medewerkers, zorgvragers, netwerk, … op te roepen via de communicatiekanalen waarover je beschikt (website, sociale media, digitale nieuwsbrief, …)
 • onze vraag door te sturen naar organisaties waarmee je in contact staat?

Welke communicatiemateriaal wens je?

Als je deze campagne, die in het belang is van alle zorgvragers, zorgverstrekkers en zorgorganisaties (en eenieder werkzaam in de zorg), wil ondersteunen vragen we jou om ons te laten weten welk materiaal je daarvoor nodig hebt en wat de deadline is van het aanleveren van dat materiaal is. Heb je een tekst nodig (met of zonder illustraties, hoeveel lettertekens lang mag/moet hij ongeveer zijn), een advertentie (en welk formaat), een banner voor bijvoorbeeld sociale media (en in welk formaat – vierkant, 16:9 of andere), … en tegen wanneer? Laat het ons weten en we bezorgen u tijdig het materiaal.

Nog twee mogelijkheden:

 1. We verzamelen korte quotes van mensen die het Charter ondertekenen. Zo’n filmpje begint steeds met ‘Ik heb het charter ondertekend omdat …’. Zie je het zitten om ons tegen begin september zo’n korte quote te bezorgen (formaat 16:9 en vierkant – of wij zorgen zelf voor de eindbewerking)? Die kunnen we dan gebruiken op onze sociale media. En het mag zeker creatief, origineel, eigenzinnig (al moet het wel kort blijven).
 2. Organiseer je in het najaar een evenement waarop we middels een keynote, een stand, een infokaart in een goodiebag, … aanwezig kunnen zijn, contacteer ons.

  En misschien heb je zelf nog een ander idee?

  Uiteraard hopen we dat je onze campagne wil ondersteunen.  Zoals zovele verenigingen zijn onze middelen beperkt, maar samen verzetten we bergen.

  BEVESTIG NU AL JE DEELNAME

  Bevestig nu al je deelname door een mail te sturen

  en te laten weten welk informatie- en communicatiemateriaal je wenst.

   

  Het patient empowerment-CHARTER
  kan je HIER lezen.

  Nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief?

  De nieuwsbrief heeft geen vaste periodiciteit. Het enige criterium om hem te versturen is de relevantie van de informatie. We spammen niet! Al geabonneerd? Excuses voor deze herinnering.

  Je hebt succesvol gesubscribed!