‘Praktijkboek Patient Empowerment voor Zorgverstrekkers’

Een uniek praktijkboek dat het concept Patient Empowerment omzet in concrete tips

Vanaf 25 oktober is het ‘Praktijkboek Patient Empowerment voor Zorgverstrekkers’ op de markt. Het wordt uitgegeven door Politeia. Het telt 106 pagina’s (16 op 24 cm) en is afgewerkt met metalen wire-o/ringen. Het wordt voorgesteld op het tweede Patient Empowerment zorgsymposium ‘Samen in actie’ op 25 oktober.

Patient Empowerment is geen vrijblijvend concept. Het heeft een zeer duidelijke betekenis dat vraagt om een specifiek gedrag van zorgvragers en zorgverstrekkers, in elk domein van de zorg. Dit zeer actuele praktijkboek richt zich tot zorgverstrekkers in de breedste betekenis van het woord (huisartsen, arts-specialisten, verpleegkundigen, paramedici …), maar ook tot de directies van zorgorganisaties (ziekenhuis, centra voor GGZ, woonzorgcentra, revalidatiecentra, …) en zelfs tot eenieder die in een zorgorganisatie werkzaam is.

Dit praktijkboek ‘Patient Empowerment voor Zorgverstrekkers’ onderscheidt zich door zijn uiterst concrete inslag. Het concept Patient Empowerment wordt precies gedefinieerd en vervolgens omgezet in een groot aantal zeer concrete tips. Daaruit kan elke zorgverstrekker zelf kiezen welke tip voor welke zorgvrager in een specifieke situatie aangewezen is. Dé zorgverstrekker en dé zorgvrager bestaan immers niet. Het praktijkboek schrijft niet voor, het wil inspireren.

Redacteurs Lynn De Pelsmaeker en Edgard Eeckman hebben de talrijke soms kleine maar voor de zorgvrager vaak veelbetekenende empowerende gedragselementen van zorgverstrekkers en zorgorganisaties gedistilleerd uit omvangrijke literatuur, uit focusgroepen en contacten met zorgvragers en uit gesprekken met zorgverstrekkers. Het doel is om tot zorgvragers te komen die, als ze dat willen, aan het stuur kunnen zitten van hun eigen zorgproces. Daar is de zorgvrager bij gebaat, maar ook de zorgverstrekkers en de hele zorg.

Enkele beelden uit de inhoud

 

Het Praktijkboek bestellen? Er zijn kortingen …

  • Bestellen van één of enkele exemplaren via de website van Politeia doe je HIER. Verkoopprijs: 19 euro (zonder verzending).
  • Voor bestelling van meerdere exemplaren: vanaf 25 ex. 10% korting, vanaf 50 ex. 20% en vanaf 100 ex. 30% korting
  • Aankoop Basisboek + Praktijkboek: vermelding van een gecombineerde aankoop = 10% korting (automatisch via website). Voor bulken van de combi gelden ook bovenstaande kortingstarieven.
  • Leden van de vzw patient Empowerment: 30% korting

Mail voor grotere aantallen naar Tine Mous van Politeia: tine.mous@politeia.be

 ‘Balanceren tussen macht en onmacht,
Patient Empowerment als grondslag voor gelijkwaardigheid in de relatie patiënt-arts’

Een relevant & hoognodig basisboek over Patient Empowerment dat het concept duidelijk uitlegt en verdiept.

Auteur: Edgard Eeckman
Rijk geïllustreerd met cartoons van Arnulf.be.
188 pagina’s

Het Basisboek bestellen? Er zijn kortingen …

  • Bestellen van een of enkele exemplaren bij Politeia.
  • Meer exemplaren
    o Voor bestelling van meerdere exemplaren: vanaf 25 ex. 10% korting, vanaf 50 ex. 20% en vanaf 100 ex. 30% korting
    o Aankoop Basisboek + Praktijkboek: vermelding van een gecombineerde aankoop = 10% korting (automatisch via website). Voor bulken van de combi gelden ook bovenstaande kortingstarieven.

Mail voor grotere aantallen naar Tine Mous van Politeia: tine.mous@politeia.be