Schrijf nu in!

De vzw Patient Empowerment lanceert op het 2de zorgsymposium ‘Samen in actie’ van de vzw’s Patient Empowerment en THE Institute op 25 oktober haar 2de grootscheepse affiche- en socialemedia-campagne, dit jaar onder de titel ‘Je hebt mekaar meer te vertellen dan je denkt’. Elke zorgorganisatie en patiëntenvereniging (en iedere andere organisatie die zich geroepen voelt) kan gratis deelnemen. Aan de vorige editie participeerden ongeveer 50 Vlaamse zorgorganisaties en eerstelijnszones.

De campagne bestaat uit pers- en redactionele informatie, filmpjes, een affiche en banners voor websites en sociale media. Ze loopt één maand.

De vzw Patient Empowerment staat in voor de communicatie via een filmpje op sociale media, persaandacht, het verspreiden van tips, het opmaken en verdelen van een affiche,… Als deelnemer krijg je zowel kant en klaar beeldmateriaal als beelden die je zelf kan bewerken, aangeleverd  Aan de affiche kan het logo van de zorgorganisatie toegevoegd worden.

Onderstaande illustraties zijn beelden van de campagne. De fotoshoots voor de campagne gebeurden met reële zorgvragers en zorgverstrekkers.

Het materiaal is klaar om gedownload te worden.  Schrijf meteen in! Als je ook de affiche wil bestellen, is het belangrijk daarmee niet te wachten!

Volgende organisaties & verenigingen schreven al in:
 
AZ Maria Middelares, AZ Rivierenland, AZ Sint-Lucas Gent, AZ Sint-Maria, AZ Sint-Vincentius Deinze, AZ Turnhout, AZ West, De Koepel, Eerstelijnszone Dender, Eupati België, Federale Neutrale Beroepsorganisatie Verpleegkundigen, HHart ziekenhuis Mol, Jan Yperman Ziekenhuis, Nationaal Multiple Sclerose Centrum, O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem, Praktijk Zorgnest Broechem, Sint-Andriesziekenhuis Tielt, Sint-Jozefskliniek Izegem, Nutrition Consultancy,  TolBo, UZ Brussel, Vlaamse Vereniging Voor Spondylo-artritis, Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten, Werkgroep Verder na Zelfdoding,, ZorgConnect Zorgdrager, Zorgraad ELZ Schelde Leie.

Schrijf HIER nu in.

Voorbeelden van acties van deelnemers in 2021

Podcast van AZ Groeninge: wat betekent Patient Empowerment concreet?

Beluister de podcast over Patient Empowerment van AZ Groeninge in Kortrijk.

Patient Empowerment in tijdschrift AZ Damiaan

AZ Damiaan in Oostende publiceert 2x per jaar een magazine voor eigen medewerkers, eerstelijn en patiënten. In dit nummer aandacht voor de campagne ‘Elke stap zet je samen’.

AZ Sint-Maarten geeft tips op de ziekenhuisschermen

In AZ Sint-Maarten in Mechelen krijgen de patiënten op de digitale schermen in de wachtzalen Patient Empowerment-tips te zien.

UZ Brussel publiceert blog: “Participatie van zorgvragers is geen vrije keuze”

Middenin het medisch tijdschrift ‘mUZt’ van het UZ Brussel zit een affiche van de campagne. De achterkant van het blad verwijst naar een blog.

Als patiënt je autonomie bewaren? 

Niet recent, maar deze podcast van ‘Dokters & Wetenschap’ is nog steeds even relevant. Een gesprek met prof. Edgard Eeckman over wat Patient Empowerment is.

Doorbraak.be podcast – ‘Machtsverhouding patiënt en arts verandert stilaan’

Beluister de podcast van David Geens op Doorbraak.be in gesprek met prof. Edgard Eeckman.

Elke week twee cartoons van arnulf.be

Volg de vzw op Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter. Vanaf volgende week tweemaal per week een cartoon. Ernst met een knipoog. Arnulf tekende ze live op het zorgsymposium van 26-10.

Elke week een filmische getuigenis

Patiënte Gertjie Brijssinck, VZW-Ambassadeur Riet Jeurissen, dr. Ilke Montag en prof. Edgard Eeckman laten in een filmpje elk hun stem horen. Te zien via de sociale media de komende weken. Kijk, geef commentaar en deel!

De relevantste quotes van de sprekers

Elke week delen we via onze sociale media de meest relevante & sprekende quotes van de sprekers van het zorgsymposium ‘Samen de stap zetten naar morgen’. Ga erheen, deel en vermenigvuldig ze!