De Wet op de Patiëntenrechten van 2002 wordt – terecht – geüpdatet. De basis van de nieuwe wet is klaar. Wij kijken ernaar vanuit een empowerment-standpunt. Kijk je mee en geef je ons je mening? Doe dat ten laatste op 31 maart.

Tot 18 april, de Europese Dag van de rechten van de patiënt, kunnen bij de overheid reacties worden ingediend op de voorliggende elementen van de update van de wet. Vanuit een patient empowerment-standpunt zal ook de vzw Patient Empowerment reageren.

Zoals gebruikelijk doen we dat het liefst samen met jullie. Via deze LINK kom je op een pagina met een algemene toelichting door federaal minister van Sociale zaken en Volksgezondheid Frank Vandenbroucke. Onderaan die pagina kan je links vinden naar (in pdf) een algemene toelichting, een voorontwerp van de wijzigingen met een artikelsgewijze bespreking, en het ontwerp van de gecoördineerde wet zelf. Dit illustreert dat de update echt in de eindfase zit.
De huidige wet lees je HIER.

Kritische bedenkingen? Nu is het moment!

Het is overigens positief dat nog de gelegenheid tot reageren wordt geboden. We moeten daar dan ook gebruik van maken. Als je dat wil, kan je je reactie bezorgen aan de vzw Patient Empowerment. Ze zal dan verwerkt worden in de reactie van onze vzw.

Doe dat ten laatste op vrijdag 31 maart zodat wij nog de tijd hebben om onze finale reactie voor te bereiden. 

Dit is een kans tot participatie over een wet die voor zorgvragers zeer essentieel is. Grijp dus de opportuniteit en reageer! Mail je reactie naar info@patientempowerment.be.

Nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief?

De nieuwsbrief heeft geen vaste periodiciteit. Het enige criterium om hem te versturen is de relevantie van de informatie. We spammen niet! Al geabonneerd? Excuses voor deze herinnering.

Je hebt succesvol gesubscribed!