De basis van Patient Empowerment is een gelijkwaardige relatie zorgvrager-zorgverstrekker in wederzijds respect. De zorgverstrekker deelt de controle over het zorgproces met de zorgvrager. De zorgvrager participeert en is daardoor nauw betrokken. Ze luisteren naar elkaar en combineren ervaring en kennis. Ze doen dat vanuit de overtuiging dat samen het beste zorgresultaat wordt bereikt. Elke stap zetten ze daarom samen. Het proces dat de zorgvrager ertoe brengt, heet Patient Empowerment.

Zorgorganisaties, neem deel!

Op 26 oktober lanceert de vzw Patient Empowerment voor het eerst een grootscheepse affiche- en socialemedia-campagne onder de titel ‘Elke stap zet je samen’. Dat gebeurt in samenwerking met alle mogelijke zorgorganisaties, ook in de eerste lijn en de geestelijke gezondheidszorg. Met o.m. dank aan onze partner TomatoLab (Vincent Knecht en Jan van der Vloet) en aan cartoonist Arnulf.

De campagne bestaat uit pers- en redactionele informatie, affiches en banners voor websites en sociale media. De campagne richt zich tot de volledige zorgsector en ook tot de eerste lijn (huisartsenpraktijken, apotheken, paramedische praktijken, …).

Meer details over hoe je kan deelnemen, lees je HIER.

Nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief?

De nieuwsbrief heeft geen vaste periodiciteit. Het enige criterium om hem te versturen is de relevantie van de informatie. We spammen niet! Al geabonneerd? Excuses voor deze herinnering.

Je hebt succesvol gesubscribed!