Patient Empowerment staat voor het controle delen met de patiënt opdat die zo weinig mogelijk gevoel van machteloosheid zou ervaren. Dat kan immers nog zieker maken en weerstand creëren onder de vorm van bijvoorbeeld frustratie en agressie. Zorg verlenen is ook het herstellen of behouden van de autonomie van de patiënt. Maar wat betekent dat praktisch?

Een werkboek en een strip

In het boek ‘Balanceren tussen macht en onmacht’ (Politeia) wordt het concept patient empowerment uitgediept op basis van wetenschappelijk onderzoek. Ook wordt de eerst aanzet gegeven naar concrete actiepunten. Zo staan achteraan het boek een aantal communicatietips en ook do’s en don’ts voor zorgverleners. Maar de VZW Patient Empowerment wil verder gaan. Meer nog, eind 2020 wil het een praktisch werkboek voor zorgverleners en een strip voor patiënten lanceren.

Doe je suggestie op Facebook, LinkedIn of per mail

De VZW Patient Empowerment roept patiënten, zorgverleners en iedereen betrokken bij de gezondheidszorg op om samen de praktische ingrediënten van patient empowerment concreet uit te helpen werken. Alle ideeën, suggesties en reacties zullen de basis vormen van het werkboek voor zorgverleners en de strip voor patiënten.  Ideeën en suggesties kunnen tot mei 2020 worden gedaan via een discussieplatform op Facebook voor patiënten en op Linkedin voor zorgverleners of via mail.

Alle info op de actiepagina over de actie op https://patientempowerment.be/doe-je-verhaal/.

Nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief?

De nieuwsbrief heeft geen vaste periodiciteit. Het enige criterium om hem te versturen is de relevantie van de informatie. We spammen niet! Al geabonneerd? Excuses voor deze herinnering.

Je hebt succesvol gesubscribed!