De essentie

Patient Empowerment staat voor het proces naar een gelijkwaardige relatie zorgvrager-zorgverstrekker. Het betekent dat de zorgvrager een gevoel van controle houdt over zijn/haar gezondheidsproces. Daar staan zorgvrager, zorgverstrekker, zorgorganisatie en zorgsysteem samen voor in. In het belang van allen.

Deel je verhaal & visie en geef concrete tips. Ga meteen naar de actiepagina.

Onze berichten

Het washandje

Het washandje

Oude lijven moeten zich in een woonzorgcentrum elke dag opnieuw blootgeven aan steeds weer andere ogen en andere handen. Maak kennis met de wetenschap van de washandjes!

Lees meer
De blinde hoek

De blinde hoek

Onze gezondheidszorg heeft een ‘blinde hoek’: het perspectief en de stem van de patiënt ontbreken. Er is nood aan een positieve wisselwerking tussen de medische (professionele) en niet-medische (patiënten en gezin) perspectieven in de zorg.

Lees meer

Het heel actuele boek ‘Balanceren tussen macht en onmacht: Patient empowerment als grondslag voor gelijkwaardigheid in de relatie patiënt-arts’ is nu te koop. Het kost 22,5 euro en is uitgegeven door Politeia. Het kan besteld worden via elke reguliere boekhandel of via Politeia zelf.

De vzw Patient Empowerment wordt gesteund door