De essentie

Patient Empowerment staat voor het proces naar een gelijkwaardige relatie zorgvrager-zorgverstrekker. Het betekent dat de zorgvrager een gevoel van controle houdt over zijn/haar gezondheidsproces. Daar staan zorgvrager, zorgverstrekker, zorgorganisatie en zorgsysteem samen voor in. In het belang van allen.

Deel je verhaal & visie en geef concrete tips. Ga meteen naar de actiepagina.

Onze berichten

Eigen baas in de GGZ?

Kan je als cliënt van een instelling voor geestelijke gezondheidszorg nog over jezelf de baas zijn? Dat moet kunnen, stellen Rowan Bos, Frits Boven en Koen Westen, de auteurs van de handleiding ‘Eigen baas in de GGZ’. Lees de recensie van An Staels.

Lees meer

Leren uit kankeren

Je kan ingewikkelde boeken lezen over wat er goed gaat in de zorg en wat er schort. Maar je kan ook de getuigenis van een patiënt lezen, en dan is Kankeren van dr. Rudy Van Giel een echte aanrader. Om veel redenen.

Lees meer

Het heel actuele boek ‘Balanceren tussen macht en onmacht: Patient empowerment als grondslag voor gelijkwaardigheid in de relatie patiënt-arts’ is nu te koop. Het kost 22,5 euro en is uitgegeven door Politeia. Het kan besteld worden via elke reguliere boekhandel of via Politeia zelf.

De vzw Patient Empowerment wordt gesteund door