Voor alle trainingen en opleidingen rond Patient Empowerment werkt de vzw Patient Empowerment voortaan samen met Anker consult. Anker consult is al meer dan 25 jaar een adviesbureau en opleidingspartner voor organisaties in de brede zorgsector. Het is voor de vzw Patient Empowerment een belangrijke stap om de principes van patient empowerment verder in de praktijk om te zetten.

VZW Patient Empowerment-voorzitter prof. Edgard Eeckman: “Patient Empowerment is gerelateerd aan attitude maar evenzeer aan concreet gedrag. Terwijl we zelf de algemene sensibiliserende uiteenzettingen blijven geven, kunnen we dankzij de samenwerking het geven van vormingen, opleidingen, workshops, … intensifiëren. Anker consult is een ervaren organisatie met opleiders met uiteenlopende profielen en met meer dan 20 jaar ervaring in ziekenhuizen, woonzorgcentra, gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg en thuiszorg. Dit is voor ons en voor de realisatie van patient empowerment een belangrijke stap. Tegelijk blijft de VZW ook de zorgvragers zelf sensibiliseren, patient empowerment staat immers voor gedeelde verantwoordelijkheid en wederzijds respect.”

Directeur van Anker consult Hilde Taillieu: “Vanuit Anker zijn we fier om partner te mogen zijn van de VZW Patiënt Empowerment. Het is fijn om in deze samenwerking met ons Anker-dna verder te mogen timmeren aan de weg van empowerment en eigenaarschap. We vertrekken bij onze vormingen steeds vanuit de praktijk en de realiteit en zijn tegelijk toekomst- en doelgericht.”

Anker consult gaat zowel inhouse vorming, opleidingen, workshops, … organiseren op maat van de doelgroep als open vormingen. Anker richten zich zowel tot zorgverstrekkers zijn (artsen, verpleegkundigen, kinesitherapeuten, …) als zorgorganisaties (medewerkers van het secretariaat, de medische staf, de directie, …). Het kan dus zowel op organisatie- en teamniveau als voor de zorgverstrekkers en medewerkers zelf. Elke vorming, opleiding, workshop, … is steeds afgestemd op de concrete toepassing van patient empowerment op de praktijk van de deelnemers. Ook de pedagogische aanpak is daarop gericht. Een grote variatie aan werkvormen en didactische zal daartoe worden ingezet.

Meer info via Vormingen@anker-vzw.be – Contactpersoon: Naiké Costa – Tel: 0472 71 29 99

Nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief?

De nieuwsbrief heeft geen vaste periodiciteit. Het enige criterium om hem te versturen is de relevantie van de informatie. We spammen niet! Al geabonneerd? Excuses voor deze herinnering.

Je hebt succesvol gesubscribed!