Patient empowerment is een concept met vele facetten en talrijke betrokkenen. Daarom kijkt de vzw Patient Empowerment doorlopend uit naar samenwerkingsverbanden met mensen en organisaties die de empowermentprincipes delen en willen helpen verbreiden.

Zo sloot de vzw Patient Empowerment een samenwerkingsovereenkomst met het Patient Expert Center (PEC) dat samen met patiëntenverenigingen patiënten opleidt tot Patiënt Experts in hun eigen ziektedomein. Ook patient empowerment komt in de opleiding aan bod. PEC maakt ook deel uit van de Expertengroep van de vzw Patient Empowerment die in november voor het eerst de koppen bijeensteekt.

Recent werd ook een partnerschap gesloten met de vzw LevensEinde InformatieForum (LEIF). Dat is een open initiatief van mensen en verenigingen die streven naar een waardig levenseinde voor iedereen, waarbij respect voor de wil van de patiënt voorop staat. De vzw Patient Empowerment komt ook aan het woord op het congres van LEIF op 20 oktober n.a.v. zijn 20-jaruig bestaan.

Beide organisaties onderschrijven het principe van de autonome zorgvrager die, als hij of zij dat wenst, aan het stuur van zijn zorgproces en van zijn leven kan zitten.

Ook geïnteresseerd?

In samenwerken en ons samen sterker maken? Contacteer ons.

Nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief?

De nieuwsbrief heeft geen vaste periodiciteit. Het enige criterium om hem te versturen is de relevantie van de informatie. We spammen niet! Al geabonneerd? Excuses voor deze herinnering.

Je hebt succesvol gesubscribed!