Edgard Eeckman is voorzitter van de VZW Patient Empowerment. Voorheen was hij 16 jaar communicatiemanager van het UZ Brussel. Hij studeerde communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel en is doctor in de media- en communicatiestudies. Hij is gastprofessor over Patient Empowerment aan o.m. de Erasmushogeschool Brussel. Info op www.patientempowerment.be. Edgard is ook creatief actief: www.edgard.be.

Tijdens de voorstelling ‘Marijke begrijpt het niet‘ brengt de ernstige professor Edgard F. F. Eeckman een lezing met als thema ‘Hoe humaan is de zorg?’ Maar al snel vergeet hij te lezen en verliest hij zich helemaal in het kleurrijk verhaal van het hoofdpersonage, de 70-jarige weduwe en patiënte Marijke. 

De nieuwe voorstelling ‘Marijke begrijpt het niet’ gaat in première in theater Tinnenpot in Gent op zaterdag 20 juli om 17 uur (Biljartzaal) en op donderdag 25 juli om 11 uur (Bonbonnière). Reserveren kan via Theater Tinnenpot op 09 225 18 60 of bij Uitbureau op 09 233 77 88. De inkom bedraagt 12 euro en de voorstelling duurt ongeveer een uur.  Regieadvies: Wim Lanckrock.

Een kritische & begripvolle analyse van ons zorgsysteem

De professor laat je met humor de tocht van de 70-jarige patiënte door de zorg en haar ontmoetingen met allerhande personages in die zorg mee beleven. Wat Marijke niet begrijpt en hoe humaan de zorg is, kunnen de toeschouwers zelf besluiten. Niet vrijblijvend maar mét een knipoog.

Edgard baseert zich voor de inhoud op zijn eigen doctoraatsonderzoek, zijn 16-jaar lange ervaring als communicatiemanager van een ziekenhuis, talrijke bezoeken aan andere ziekenhuizen, zijn ervaring als patiënt en die van naasten, en op de vele ervaringen en getuigenissen van zorgvragers en zorgverstrekkers. 

De voorstelling boeken?

De voorstelling duurt één uur en kan vanaf nu geboekt worden. Ze kan zowel in kleine als grotere zalen gebracht worden. Relevant voor elkeen met ervaring in zorg en zeker voor de zorgsector. In de zorgsector kan de voorstelling worden gevolgd door een bespreking waaraan Edgard Eeckman kan deelnemen.

Boek via mail naar info@edgardeeckman.be.

Nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief?

De nieuwsbrief heeft geen vaste periodiciteit. Het enige criterium om hem te versturen is de relevantie van de informatie. We spammen niet! Al geabonneerd? Excuses voor deze herinnering.

Je hebt succesvol gesubscribed!