Samen zetten we Patient Empowerment om in de praktijk. Natuurlijk blijven we als vzw Patient Empowerment sensibiliseren, maar tegelijk zetten we de stap naar hoe je Patient Empowerment concreet maakt en wat het in de weg staat.

2de Zorgsymposium op 25 oktober

Op het 2de Zorgsymposium op 25 oktober van de vzw’s Patient Empowerment en THE Institute zoomen we in op wat Patient Empowerment concreet betekent. Hoe zorgvragers, zorgverstrekkers en zorgorganisaties het concreet kunnen realiseren. Een groot aantal sprekers zal opnieuw via korte to the point spreekbeurten relevante aspecten van de vraag presenteren. Ook dit jaar vinden we het uiteraard superbelangrijk dat zoveel mogelijk zorgvragers, zorgverstrekkers en vertegenwoordigers van zorgorganisaties deelnemen.

Info HIER.

De 1 minuut-enquête met dé Patient Empowerment-vraag

Wat staat Patient Empowerment in de weg? Deze vraag lanceren de vzw’s Patient Empowerment en THE Institute in een superkorte enquête waarvan het invullen maar één minuut duurt. De resultaten worden gepresenteerd op het 2de Zorgsymposium op 25 oktober.

Doe het meteen HIER.

Praktijkboek Patient Empowerment voor Zorgverstrekkers & Les voor zorgverstrekkers

Ook op 25-10 lanceert de vzw Patient Empowerment een Praktijkboek Patient Empowerment voor Zorgverstrekkers (Politeia) en een bijhorende les voor zorgverstrekkers. De komende maanden grijpen een aantal proeflessen plaats. Het Praktijkboek bouwt verder op het basisboek ‘Balanceren tussen macht en onmacht’ (Politeia). Met een aantal patiëntenverenigingen worden workshops georganiseerd die de inhoud van het Praktijkboek mee voeden.

Campagne ‘Je hebt mekaar meer te vertellen dan je denkt’

We gaan nog een stapje verder. Op het zorgsymposium presenteren we onze 2de campagne, dit keer onder het motto ‘Je hebt mekaar meer te vertellen dan je denkt’. Ze start op 26 oktober. We zullen opnieuw zorgorganisaties oproepen om mee te doen (vorig jaar namen er bijna 50 deel) en gedurende de ganse campagnemaand gaan we praktische tips verspreiden en zorgvragers en zorgverstrekkers uitnodigingen om uit eigen ervaring zelf tips te geven.

Dit doen we allemaal omdat Patient Empowerment niet enkel een zaak is van mooie principes en attitude, maar ook van concreet gedrag. Daar gaan we dus vanaf nu nog meer op focussen. Samen.

 


Noteer nu al de datum van het 2de zorgsymposium van de vzw Patient Empowerment en THE Institute:

dinsdag 25 oktober 2022

 

Nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief?

De nieuwsbrief heeft geen vaste periodiciteit. Het enige criterium om hem te versturen is de relevantie van de informatie. We spammen niet! Al geabonneerd? Excuses voor deze herinnering.

Je hebt succesvol gesubscribed!