Het concept Patient Empowerment blijkt heel erg aan te spreken. Het is dan ook niet vrijblijvend. Zorgverstrekkers en zorgorganisaties delen de controle over de zorg met de zorgvragers. Deze participatie kan leiden tot betere zorg en is dus in het belang van iedereen.

Tegemoetkomen aan de groei

Steeds vaker wordt de vzw Patient Empowerment aangesproken om het concept toe te lichten tijdens spreekbeurten, webinars, workshops, … We schrijven redactionele bijdragen en geven persinterviews. We coachen zorgorganisaties bij het reflecteren over en uitwerken van een aanpak van patiëntenparticipatie en Patient Empowerment. De vzw neemt ook concrete initiatieven. Het lanceerde in samenwerking met BING Research de Patient Empowerment-Monitor. Het organiseert op 26 oktober een digitaal symposium in nauwe samenwerking met partner THE Institute. Op de symposiumdag lanceert de vzw de campagne ‘Elke stap zet je samen’, met dank aan partner TomatoLab.

Vele handen maken licht werk

Vandaag drijft de werking helemaal op vrijwilligers en dat zal ook niet meteen veranderen. Zowel de voorzitter van de vzw, het dagelijks bestuur als de raad van bestuur zetten zich vrijwillig in omdat ze geloven in het belang van Patient Empowerment. Daarnaast heeft de vzw ook Ambassadeurs die achter de werking staan. Gezien de hoge interesse en doorlopende groei zouden bijkomende helpende handen zeer welkom zijn. Ook zijn er al vrijwilligers die voor heel specifieke opdrachten bijspringen.

Voorzitter prof. Edgard Eeckman: “Het is ongelofelijk om te voelen hoe ons verhaal rond Patient Empowerment doorlopend door mensen wordt gedeeld en bevestigd. We zouden nog zoveel kunnen doen als we over nog meer middelen en mensen zouden beschikken, want de nood is er overduidelijk”.

Gezocht: secretariaatshulp!

Op zeer korte termijn is de vzw op zoek naar een vrijwilliger die het secretariaatswerk ondersteunt. Databases moeten worden opgesteld of verfijnd, mails moeten worden beantwoord, … Ken je een nauwgezet iemand die snel en efficiënt werkt en er veel goesting in heeft? Spreekt het je zelf aan?

Of heb je een nog creatievere manier om het secretariaatswerk van de vzw vooruit te helpen? Kan het secretariaat van je organisatie of bedrijf bijspringen bijvoorbeeld?

Contacteer dan snel voorzitter Edgard Eeckman door een mail te sturen naar info@patientempowerment.be.

Nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief?

De nieuwsbrief heeft geen vaste periodiciteit. Het enige criterium om hem te versturen is de relevantie van de informatie. We spammen niet! Al geabonneerd? Excuses voor deze herinnering.

Je hebt succesvol gesubscribed!