Een patiënt dient de kans te krijgen om deel te nemen aan en te beslissen over zijn/haar eigen zorgproces. Maar hoe weet een ziekenhuis of het op dat terrein goed bezig is? 

BING Research en de vzw Patient Empowerment bundelden hun expertise en ontwikkelden de Patient Empowerment-Monitor. Die biedt (ook in het kader van accreditatie) meerwaarde aan ziekenhuizen. In oktober wordt hij formeel gelanceerd. Tot en met juni kunnen ziekenhuizen gratis deelnemen aan een piloot.

De Patient Empowerment-Monitor biedt een meerwaarde aan een ziekenhuis

  1. De Patient Empowerment heeft een focus die bestaande metingen niet of veel minder hebben: de monitor meet de mate waarin een patiënt zich betrokken en bevraagd voelt.
  2. De Patient Empowerment-Monitor kan door een ziekenhuis worden beschouwd als essentieel aspect van kwaliteitsvolle zorg.
  3. De Patient Empowerment-Monitor kan gelden als een bijkomend middel om de ervaring van de patiënt in kaart te brengen.
  4. De Patient Empowerment-Monitor kan ook als deel van een accreditatie worden gehanteerd.
  5. De Patient Empowerment-Monitor kan een indicatie geven van verbeterpunten. Die kunnen daarna verder worden uitgediept door middel van kwalitatieve analyse. De vzw Patient Empowerment is ter beschikking om die verdieping te begeleiden.

Lees alle info.

Nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief?

De nieuwsbrief heeft geen vaste periodiciteit. Het enige criterium om hem te versturen is de relevantie van de informatie. We spammen niet! Al geabonneerd? Excuses voor deze herinnering.

Je hebt succesvol gesubscribed!