Voor het welslagen van de verbindende campagne ‘Samen aan het stuur’ die op 1 oktober start, kan je een cruciale rol spelen.  We kunnen het immers niet zonder jouw hulp.

Op 1 oktober lanceert de vzw Patient Empowerment de campagne ‘Samen aan het stuur’. Deze belangt iedereen aan die betrokken is bij de zorg, de zorgvragers op alle domeinen van de zorg (ziekenhuiszorg, geestelijke gezondheidszorg, thuiszorg, eerstelijnszorg, ouderenzorg, …) uiteraard, maar evenzeer de zorgverstrekkers en zorgorganisaties.

Met de campagne willen we verbinden, en samenwerking en wederzijds respect stimuleren. Een uiting van ons streven is onder meer dat we  vanaf 1 oktober iedereen oproepen om het ‘Patient empowerment-Charter’ te ondertekenen.  Dat zal vanaf 1 oktober digitaal kunnen op onze website. Die zal tegen dan talrijke tips en tricks bevatten die zowel zorgvragers, zorgverstrekkers als zorgorganisaties kunnen helpen om ‘Samen aan het stuur’ te zitten. De tekst van het Charter kwam tot stand in nauw overleg met zowel zorgvragers als zorgverstrekkers.

Waarom een Charter?

De relatie zorgvrager-zorgverstrekker hoort gelijkwaardig te zijn, gekenmerkt door gedeelde controle en verantwoordelijkheid en in wederzijds respect. Wie het Charter ondertekent, heeft de intentie om daarnaar te streven. 

De vertrekbasis van het Charter is de vernieuwde wet op patiëntenrechten. Het is en blijft zeer belangrijk die te kennen. Een aantal elementen uit de wet zit direct vervat in het Charter en het Charter bouwt erop verder. Om een wet te realiseren, heb je echter mensen nodig die bereid zijn om hem toe te passen. Daarvoor heb je een attitude nodig die is afgestemd op open samenwerking. Het Charter is daartoe een intentieverklaring die zorgvragers, zorgverstrekkers en zorgorganisaties wil aanzetten om samen tot de best mogelijke zorg te komen: samen aan het stuur werken aan een zorg waarin eenieder telt.

Help mee!

Je kan tijdens de campagneperiode (dus vanaf 1 oktober tot half december) de campagne communicatief ondersteunen door het informatiemateriaal te delen dat de vzw voor jou heeft uitgewerkt.

Al het materiaal kan worden gedownload vanop de DOWNLOADPAGINA.

Er zijn advertenties, redactionele artikels, materiaal voor sociale media en meerdere promo- en informatiefilmpjes.

We nodigen je ook graag uit om ons vanuit jezelf of je organisatie een korte gefilmde quote te bezorgen die vertelt waarom je de campagne ondersteunt en waarom je, als je dat doet, het Charter ondertekent of gaat ondertekenen. Die filmpjes kunnen we dan ook verspreiden in de loop van de campagneperiode. Stuur ze naar info@patientempowerment.be (eventueel via wetransfer als het bestand te zwaar is).

En misschien heb je zelf nog een ander idee?

We hopen oprecht dat je onze campagne wil versterken. Onze eigen middelen zijn beperkt maar als we dat samen doen, maken we het verschil!

 

Met dank aan …

De campagne was onmogelijk zonder de hulp van Drukkerij Leleu/Hans Leleu, Moose & Tash/Kenneth Michiels, Ogilvy Healthcare/Frédéric Devos, Rogiers IT Solutions Comm/Yann Rogiers, Stairway/Davy Tollenaere, Katleen Van Hal (secretariaat), Vinck Business/Robin Vinck  en fotografe Lies Willaert.

Ondersteun de campagne 'Samen aan het stuur'