Weergaven navigatie

Evenement weergaven navigatie

Vandaag

Onder Ons vzw, VLFP en Molse Adviesraad Personen met een Beperking

'Patient Empowerment, in het belang van eenieder'. Empowerment is ook trendy in de zorg. Maar, wat is het en wat hebben we eraan? Edgard Eeckman maakt duidelijk waar het precies om draait en dat Patient Empowerment in het belang is van alle betrokkenen – dus van zorgzorgvragers, zorgverstrekkers, zorgorganisaties en overheid – en dat het […]

Diabetes Liga Roadshow – Hasselt

CAMPUS SALVATOR AULA JESSA ZIEKENHUIS SALVATORSTRAAT 20 3500 HASSELT

In 2023 organiseert de Diabetes Liga, in samenwerking met de plaatselijke afdelingen, een roadshow doorheen 5 provincies. Centrale gast is dr. Edgard Eeckman die 5 lezingen zal houden rond het jaarthema Patient Empowerment of beter gekend als 'De patiënt aan het stuur (van zijn zorg)'.

RA en kunst gaan hand in hand

De Rekkelinge - Deinze

Edgard Eeckman spreekt op een avondbijeenkomst van de RA-Liga in het kader van de campagne ' RA en kunst gaan hand in hand'.

Webinar – Shared-decision making in Geriatric Oncology

Health literacy, patient empowerment, shared decision-making (SDM) and patient empowerment are major buzzwords today. For the Anticancer Fund (ACF) and the International Society of Geriatric Oncology (SIOG), however, these represent the cornerstones of a successful, efficient and effective patient-centred healthcare. All patients have the right to receive accurate information about their cancer, their different treatment […]

Diabetes Liga Roadshow – Londerzeel

Londerzeel

In 2023 organiseert de Diabetes Liga, in samenwerking met de plaatselijke afdelingen, een roadshow doorheen 5 provincies. Centrale gast is prof. Edgard Eeckman die 5 lezingen zal houden rond het jaarthema Patient Empowerment of beter gekend als 'de patiënt aan het stuur (van zijn zorg)'.

Uw gezondheid, uw kracht

In samenwerking met het Patient Expert Center en de VZW Patient Empowerment en in overleg met tal van andere patiëntenverenigingen organiseert Pfizer het webinar 'Uw gezondheid, uw kracht' dat zowel online als fysiek (Elsene) kan worden bijgewoond. Ontdekken, begrijpen, actie nemen In de nasleep van de COVID-19 pandemie willen patiënten meer zeggenschap hebben over hun […]

LEIF 20 jaar

Congrescentrum Lamot, Mechelen

In 2023 bestaat LEIF 20 jaar en de LEIFpunten 10 jaar. Naar aanleiding van deze verjaardag organiseren we een symposium met als thema ‘Patient Empowerment’. Hoe krijg je meer gelijkwaardigheid in de relatie tussen patiënten en zorgverleners? Hoe kan men zelf de eigen regie houden? Boeiende sprekers belichten het actuele thema vanuit verschillende invalshoeken. Met […]

Shared Patient Experience asbl

Edgard geeft twee lessen van telkens twee uren over Patient Empowerment in het Frans op vraag van de vzw Shared Patient Experience asbl, op 23 en 30 oktober telkens van 15 tot 17 uur.

6ste diabetessymposium Netwerk voor Verpleegkunde

Op 13 en 14 november grijpt het 6de diabetessymposium van het Netwerk voor Verpleegkunde (nvkvv) plaats. Op de eerste dag komt ook Patient Empowerment aan bod met een uiteenzetting door Edgard Eeckman.

Shared Patient Experience vzw

Edgard geeft twee lessen van telkens twee uren over Patient Empowerment in het Nederlands op vraag van de vzw Shared Patient Experience asbl, op 14 en 21 november telkens van 15 tot 17 uur.

ORPADT Basisopleiding

OLV Aalst

Edgard Eeckman doceert een gastles over Patient Empowerment op de basiscursus voor nieuw startende verpleegkundigen op een hemodialyseafdeling, georganiseerd door ORPADT (Organisatie van paramedisch personeel uit de nefrologische sector). Eerder gaf Edgard Eeckman ook al een gastles op de navorming Nefrologische Verpleging van ORPADT.

Borstkanker vandaag

Op het symposium van Borstkanker Vlaanderen vzw hebben Edgard Eeckman en ervaringsdeskundige Gertjie Brijssinck het samen over 'Je hebt mekaar meer te vertellen dan je denkt'.

European Peritoneal Dialysis Meeting/EuroPD

Brugge

The venue is the new congress centre (BMCC) in Bruges and the programme is organised in association with several associated societies in the region: GNFB, SNFDT, BVN-SBN and RDPLF. EuroPD is the leading scientific organisation in Europe providing education in all aspects of the treatment and advancement of PD.  This year’s meeting will not only focus […]

Hoorcollege VUB specialisten

VUB Faculteit Geneeskunde en Farmacie Laarbeeklaan 103, Jette, België, België

Edgard eeckman geeft een hoorcollege rond Patient Empowerment aan de specialisten in opleiding bij de faculteit Geneeskunde en farmacie van de Vrije Universiteit Brussel.