Zorgsymposium 'samen in actie'

Op 25 oktober 2022 organiseerden de vzw’s Patient Empowerment en The Institute het hybride zorgsymposium ‘Samen in actie’. Op deze pagina kan je de uiteenzettingen herbekijken.

Wie is Filip De Rycke?

Het zorgsymposium verdiepte het concept Patient Empowerment en maakte het verder concreet. De organisatie was enkel mogelijk dankzij talrijke partners: Abbvie, Helan, IQVIA, MSD, Novartis, Roche, Takeda, Pfizer en Sanofi. Info over het programma van het symposium kan je hier lezen. De in- en uitleiding werd gegeven door ervaringsdeskundige Freya Rowaert. Dat maakte duidelijk waar de focus lag.

De uiteenzettingen

Meer tips?

Basisboek Patient Empowerment

Wat is Patient Empowerment? Op basis van o.m. zijn doctoraatsonderzoek legt Edgard Eeckman dat op een duidelijke en toegankelijke manier uit. Dit vlot geschreven boek is leerrijk voor zowel zorgvragers, zorgverstrekkers, iedereen werkzaam in de zorg en beleidsmakers. Info lees je HIER.

Praktijkboek boordevol concrete tips

Redacteurs Lynn De Pelsmaeker en Edgard Eeckman noteerden een Praktijkboek boordevol praktische tips voor zorgverstrekkers. Ze putten uit literatuur, eigen ervaring en luisteren naar zorgvragers en zorgverstrekkers. Het is ook bruikbaar voor zorgorganisaties en eigenlijk voor eenieder werkzaam in de zorg. Info lees je HIER.

De vzw Patient Empowerment wordt gesteund door